Gratis verzonden binnen NL Voor 17:00 besteld, morgen in huis! * Altijd veilig afrekenen

HDMI kabels

HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface. Het is de wereldwijde industriestandaard voor het aansluiten van componenten met een hoge resolutie - zoals een 4K Blu-ray-speler, PlayStation 4 , kabelbox - op HDTV's, 4K-tv's of home theater A / V-ontvangers die geschikt zijn voor HDMI. Dit is een volledig digitale interface die de overgedragen gegevens niet comprimeert. Als gevolg hiervan produceert HDMI een superieure beeld- en geluidskwaliteit in vergelijking met andere verbindingen.
Bezig met laden...
Gratis verzonden binnen NL
Voor 17:00 besteld, morgen in huis! *
Altijd veilig afrekenen
Gratis verzonden binnen NL
Voor 17:00 besteld, morgen in huis! *
Altijd veilig afrekenen
Gratis verzonden binnen NL
Voor 17:00 besteld, morgen in huis! *
Altijd veilig afrekenen

HDMI-voordelen

Omdat de meeste audio- en videocomponenten informatie digitaal verwerken, vereisen oudere analoge kabels dataconversie. Op die manier kan informatie verloren gaan. Een HDMI-verbinding houdt gegevens in het originele, niet-gecomprimeerde digitale formaat, zodat u een betere beeld- en geluidskwaliteit ervaart.

Andere soorten A / V-verbindingen vereisen afzonderlijke kabels voor audio- en videogegevens. Maar een enkel HDMI-snoer voert beide datastreams mee, wat de installatie vereenvoudigt en snoere vermindert.

HDMI biedt plaats aan bestaande HD-videoresoluties (720p, 1080p, 4K) en heeft ook capaciteit voor toekomstige technologieën. HDMI-aangesloten componenten zijn ook intelligent. Ze communiceren om de beste video- en audioformaten te leveren die door uw apparatuur worden ondersteund.

HDMI is ook gunstig vanwege zijn achterwaartse compatibiliteit met eerdere versies. Dit betekent dat je een oudere HDMI-kabel kunt gebruiken met een nieuwer apparaat met HDMI-aansluiting of omgekeerd en toch een geweldig beeld en geluid krijgt. Bovendien is HDMI achterwaarts compatibel met DVI (Digital Visual Interface) met behulp van een adapter. DVI geeft echter alleen videogegevens door.

Welke HDMI-kabel heb ik nodig?

Mac-cover.nl biedt een grote selectie HDMI-kabels. Begin met het meten van de afstand tussen apparaten om de benodigde kabellengte te bepalen. Een lange HDMI-kabel of een HDMI-extender is misschien het beste voor uw opstelling.

Verhoog uw instellingsopties met kabels die zijn gecertificeerd voor installatie in de muur. Als u bijvoorbeeld Samsung-tv's aan de muur wilt bevestigen, koopt u HDMI-kabels aan de muur zodat ze uit het zicht kunnen worden verborgen.

Uiteindelijk moet u op zoek naar een HDMI-kabel die de videoresolutie en functies die u wenst te genieten ondersteunt. Vergeet niet dat uw gekoppelde apparaten die functies moeten delen voor volledige prestaties. Om resoluties van 1080p en hoger te ondersteunen, plus technologieën zoals 3D en 4K Ultra HD, kies je een high-speed HDMI-kabel. Sommige kabels bevatten ook ondersteuning voor geavanceerde functies, zoals HDR en uitgebreide kleuren.


Laatst bekeken producten